Online leren beleggen

Als je het aan mensen vraagt, denken ze dat beleggen iets heel complex’ en ingewikkelds is. Daar beginnen ze dan ook liever niet aan. Maar zo ingewikkeld en complex is het helemaal niet. Je koopt en verkoopt en ondertussen analyseer je. Voor wie twijfelt of beleggen iets voor hem of haar is, zijn er gelukkig veel cursussen te vinden.

 

Beleggen is niet moeilijk

Vergeleken met sparen is beleggen maar een ingewikkeld gedoe. Althans, dat vinden veel mensen die nog niet eerder belegd hebben. Wat beleggen zo ingewikkeld doet lijken zijn de vele Engelse termen en benamingen van verschillende beleggingsconstructies die beschikbaar zijn. Het is slechts een kwestie van het onder de knie krijgen, en dan is het min of meer een fluitje van een cent. De makkelijkste manier om te leren te beleggen is om dit online te gaan doen. Je kan op verschillende websites en bij verschillende organisaties terecht.

 

Thuis studie via het LOI

Om de eerste kneepje van het beleggen in de vingers te krijgen kan je een cursus volgen bij bijvoorbeeld het LOI. Het kenmerk van deze manier van het onder de knie krijgen van de ins en outs met betrekking tot aandelenmarkten is dat je het thuis in je eigen tijd kan doen. Het is een cursus die past bij de wijze waarop het LOI haar cursussen aanbiedt wat als voordeel heeft dat je vooral je eigen tempo kan bepalen en niet aan een tijd gebonden bent. Een cursus bij het LOI kost je een paar tientjes en voorziet je van alles dat je nodig hebt, inclusief toegang tot online oefentools.

 

Tijdens de cursus doe je veel kennis op van de economie

Naast het LOI kan je ook bij het NHA terecht om de complexe wereld van het beleggen te leren. Je ontvangt een pakket thuis waarmee je zelf je studietempo kan bepalen. Aan bod komen verschillende en veel gebruikte belegging constructies zoals, Index beleggen, warrants, swaps en futures. Allemaal specifieke wijze van handelen op de nationalen en internationale beurzen. Daarnaast wordt je haarfijn uitgelegd hoe het handelen in vreemde valuta in zijn werk gaat. Een groot voordeel van deze thuisstudies is dat je veel kennis opdoet van de economie en vanzelf de ontwikkelingen in het nieuws zal gaan bijhouden.

 

Leren omgaan met beleggingstools

Online leren beleggen is de meest populaire vorm om de vele aspecten van de beleggingswereld eigen te maken. Vrijwel elke bank of andere financiële instelling heeft een eigen cursus beschikbaar In deze online cursussen krijg je de mogelijkheid om met behulp van live stream demo’s actief te gaan beleggen in allerlei verschillende beleggingsproducten en met een keur aan beleggingstools. Een voorbeeld is de Contract for Difference (CFD). Deze hefboomconstructies nemen sterk  in populariteit toe. De voornaamste reden is de hefboom die het mogelijk maakt met een relatief kleine inleg hoge winsten te boeken.

 

Leer het verschil tussen banken en brokers

De online cursussen worden aangeboden door banken en brokers. Banken kennen wij natuurlijk allemaal maar een broker is voor veel mens een nieuw fenomeen. Een broker is in feite een platform die jouw in direct contact brengt met de beleggingsbeurzen over heel de wereld. Zij doen het werk voor jou en ontvangen hiervoor een marginale vergoeding. Brokers zijn efficiënte belleggingsplatforms die in de meeste gevallen goedkoper zijn dan de conventionele banken en hierdoor steeds meer klanten krijgen.