Cursussen voor beleggen

Eerder schreef ik over het volgen van een cursus voor beleggers. Daar zijn veel reacties op gekomen. Vandaar een tweede, uitgebreider artikel, met cursussen over beleggen. Krijg meer inzicht en doe meer ervaring op met de juiste cursus voor beleggen.

 

Krijg meer inzicht met de hulp van beginnerscursussen beleggen

Nu de spaarrentes historisch laag staan zoeken steeds meer mensen naar mogelijkheden om toch hun geld enigszins te laten groeien. Beleggen lijkt dan de meest voor de hand liggende optie. Maar ja, beleggen is risicovol en om zomaar te gaan beleggen terwijl je er eigenlijk niet veel van af weet maakt het misschien nog wel risicovoller. Om je daar een handje bij te helpen kan je bij de gerenommeerde aanbieders van lessen en cursussen terecht. Middels handige hobby cursussen beleggen kan je fors meer inzicht verkrijgen in de dynamische wereld van het beleggen. Je zal er achter komen dat er veel meer is dan alleen een aandeel of een obligatie.

 

Wegwijs in de beleggerswereld

Het LOI heeft de cursus beleggen voor beginners in haar lessenpakket opgenomen. Deze cursus is geschikt voor iedereen die graag meer wilt weten wat beleggen precies inhoudt en wat de voordelen er van kunnen zijn. Je kan immers hoge winsten behalen door te gaan beleggen maar de kans dat je geld verliest is evenredig aanwezig, en dat is nu weer een stuk minder leuk. Met de beginnerscursus die het LOI en het NHA onder meer aanbieden, wordt je wegwijs gemaakt in het wereldwijde beleggerslandschap. Zo wordt jou bijvoorbeeld uitgelegd wat het nadeel kan zijn van het lang vastzetten van je spaargeld ten opzichte van de vele mogelijkheden met betrekking tot beleggen.

 

Beleggen gaat gepaard met verschillende kosten

De sleutelwoorden, of de rode draad, in de cursussen is ‘verantwoord beleggen’. Dat moet ook wel want hoe je het ook wend of keert, beleggen gaat altijd gepaard met (enig) risico. Maar naast de risico’s heb je met beleggen ook te maken met kosten. Als je bijvoorbeeld een aandelenpakket aankoopt dan betaal je voor elke aandeel transactiekosten. De aandelen die je koopt worden namelijk je eigendom en om iets van jou te maken heb je met een aankoop te maken. De transacties worden doorgaans door zogeheten brokers uitgevoerd en die moeten betaald worden.

 

Leer om te gaan met dividend en de belasting

In het programma van de belegginscursussen kom je de meest gangbare beleggingsmogelijkheden tegen. Er wordt uitgelegd wat koersen zijn en wat de gevolgen kunnen zijn als een forse koersdaling inzet, of wat een koersval is. Daarnaast leer je alles met betrekking tot winsten die ondernemingen aan hun aandeelhouders uitkeren in de vorm van dividend. Je leert dan ook wat jij aan belasting moet betalen als jij een dividend uitkering hebt ontvangen en hoe het zit met de belasting als jij een aandelen portefeuille bezit.

 

Je krijgt tevens inzicht in economische ontwikkelingen

Met de cursus krijg je naast de kennis van de beleggingswereld, en hoe jij hierin je voordeel kan halen, veel inzichten in hoe de economieën wereldwijd zijn opgebouwd. Deze opgebouwde kennis zal jou helpen bij het plannen van je beleggingsstrategie. Zo kan je op een gegeven moment een ontwikkeling in de internationale oliemarkt makkelijker en eerder dan anderen zien aankomen, en daarop anticiperen. De cursus geeft je dus niet alleen inzicht in het beleggen maar helpt je daarnaast ook om verstandig en verantwoord met je beleggingen om te gaan, en om tijdig in te springen op marktontwikkelingen.